Din blog lukkes af Google? Sådan her undgår du det

Jeg håber, du har succes med din blog, og at der langsomt er begyndt at tikke penge ind på din bankkonto. Måske sælger du noget, yder en tjeneste, tjener på bannerreklamer, eller sponsorater. Her giver vi et par tips, som kan hjælpe dig med undgå, at din blog bliver lukket.

For hvis du bl.a. tjener penge på at fremvise sponsorerede produkter på din blog, så skal du være opmærksom på følgende: Den 11 Marts 2016 opdaterede søgegiganten Google sine retningslinjer for, hvordan man skal gebærde sig når det kommer til sponsoreret markedsføring af produkter på din blog. Netop denne ændring er vigtig at have i baghovedet næste gang, du snakker med et firma om at fremvise et produkt på din blog.

Her kommer tre vigtige pointer i den forbindelse:

  1. “nofollow” tagget? – Når du linker tilbage til firmaet, hvad end det så er en tredje-parts webshop, firmaets hjemmeside eller andet der på en eller anden måde er forbundet med det produkt du markedsfører, så sørg for at linket har et ”nofollow” tag, hvis du vel og mærke vil beholde linkjuice på din side. Forskellen på “nofollow” og “dofollow” tags er, at dofollow tags har en højere markedsføringsmæssig værdi for det firma, linket henviser til. Grunden til at du skal sørge for, at linket har et “nofollow” tag er fordi et firma ellers alt for nemt, bl.a. ville kunne manipulere med søgemaskinens resultater – Husk at internettet er en motorvej, og din blog er ikke Rom, så ikke gør det ved alle links.
  2. Gør opmærksom på at du markedsfører – Google går meget op i, at du har unikt indhold på din blog. Skriver du derfor noget du bliver betalt for, eksempelvis reklamer for produkter eller tjenester, så sørg for at du gør dine læsere opmærksom på, at det er marketing eller betalt indhold. Og nej, det duer ikke at have lysegrå tekst, skriftstørrelse 4. I nogle lande er det desuden et lovkrav, at der skal gøres opmærksom på, hvis et indlæg er en reklame.
  3. Skab spændende unikt indhold – Det Google vil have dig til, er blot at skrive rigtigt godt og unikt indhold. Derfor er det ofte en rigtig god ide at gøre! Find en niche at skrive i, eller skab indhold på baggrund af din profession, livserfaring eller andet! Så længe det er unikt kvalitetsindhold fra der kommer hjertet, er kan du være sikker på, at det er okay med Google.

Vigtigt

Der findes mange flere regler udover disse, og det er en god ide altid at sikre sig, at hvad man gør på nettet overholder disse. Det anbefales stærkt at læse Google retningslinjer for “webmastere” og “linkudveksling” igennem, og hvad der ellers måtte være af info fra dem for at være sikker på, du ikke træder søgemaskinen over tæerne.

Hvis du ikke overholder disse regler, og du opdages af Googles algoritmer, så kan du risikere, at din blog ryger mange sider tilbage i søgeresultaterne, eller simpelthen fjernes fra Googles resultater. Går du rundt med en drøm om at blive en berømt blogger, er det indlysende, at det er en dårlig ide at lægge sig ud med Google.

Smid en kommentar